Kunstens røst i en flerstemmig dialog

Det uventede

Altid i det uventede, når venten er det eneste, du ikke gider. Altid sekundernes blodbad, samtidig en andens. Det kan ses i øjnene. Det kan indleves, opleves. Det kan ikke bekymres væk.
Du står og rører ved den antiseptiske automat, men du bliver hverken antiseptisk eller automat. Du bliver dig selv og du skriver dig selv og du ved hvad du laver – særligt når du ikke ved hvad du laver. Og du slår op i en instruktionsbog, som aldrig har været her. Den kender ikke relevansen af sig selv.
Instruktionsbogen udelader nuet og løber over af gode intentioner. Men nuet er en fjeder og altid ude af sig selv. I morgen er aldrig en genindspilning af i dag. Sådan må det være, det siger vi, at vi ikke forventer. Vi siger så meget, omringet af handling og minder.
 Midt i den daglige invasion er der altid allerede et ord for det du endnu ikke føler. Et sprog i kitlernes lommer. Du vender foret og finder et vandmærke og en ny statistik.
Du vender jo midt på motorvejen 200 gange om dagen. Det nødvendige U. Omkring dig danser bakterierne og intentionerne og de husker i går som i dag. I går var i går.
Mennesket: et work in progress, baby – så er der alligevel noget, du sagtens kan forvente.

 

Søren Gehlert Schmidt

Søren Gehlert Schmidt

Søren er en talentfuld aalborgensisk digter med en filosofisk baggrund, som selv har stiftet bekendtskab med sundhedssektoren gennem sin undervisning på SOSU Nord. Søren har senest medvirket på Ordkraft 2015 og har blandt andet udgivet digtsamlingen Sytten farvel.

17farvel

En mening om “Kunstens røst i en flerstemmig dialog”

Der er lukket for kommentarer.