Dialogen fortsætter

Det er med stor glæde at vi kan konstatere, at Dialogkonferencen og specialet tilsyneladende stadig kan vække interesse. Siden udgivelsen har vi afholdt workshops, foredrag, og deltaget i debatter om de fund vi gjorde, og det lader heldigvis til, at det fortsat kan finde anvendelse. Vi ønsker eksempelvis her at dele seneste indlæg i Weekendavisen, hvor journalist Helle Broberg Nielsen har interviewet Rie Bing om de centrale pointer i vores speciale.

 

 

Hvad sker der?

Vi har nu rundet en måned siden dialogkonferencen, og der har været over 300 besøg her på siden, hvilket fortæller os, at interessen stadig er der. Men hvad har det hele haft af betydning for jer i praksis? Vi håber, at du vil dele, hvis der er nogle tanker, oplevelser eller tiltag, som du mener har sin oprindelse i de tanker, der blev bragt frem på konferencen.

Er der noget, du tænker anderledes over i dag?
Er der noget, du opfatter på en anden måde?
Er der noget i din adfærd, du gør anderledes?
Har du ændret noget i din daglige praksis?

Hvad end der måtte være, så opfordrer vi til, at du deler dine tanker. Den værdi, som en tanke eller en ændring kan have for dig, får ikke mulighed for at skabe værdi for andre, medmindre den bliver tilgængelig. Så skriv dine tanker i kommentarsektionen herunder.

Feedback på arrangørerne

I forhold til vores rolle som konferencearrangører og facilitatorer, vil vi være taknemmelig hvis I vil dele jeres oplevelse af vores præstation.
I kan enten sende en mail til feedback@dialogkonferencen.dk, direkte til vores personlige mail som står her, eller via kommentarfunktionen herunder.

Kunstens røst i en flerstemmig dialog

Det uventede

Altid i det uventede, når venten er det eneste, du ikke gider. Altid sekundernes blodbad, samtidig en andens. Det kan ses i øjnene. Det kan indleves, opleves. Det kan ikke bekymres væk.
Du står og rører ved den antiseptiske automat, men du bliver hverken antiseptisk eller automat. Du bliver dig selv og du skriver dig selv og du ved hvad du laver – særligt når du ikke ved hvad du laver. Og du slår op i en instruktionsbog, som aldrig har været her. Den kender ikke relevansen af sig selv.
Instruktionsbogen udelader nuet og løber over af gode intentioner. Men nuet er en fjeder og altid ude af sig selv. I morgen er aldrig en genindspilning af i dag. Sådan må det være, det siger vi, at vi ikke forventer. Vi siger så meget, omringet af handling og minder.
 Midt i den daglige invasion er der altid allerede et ord for det du endnu ikke føler. Et sprog i kitlernes lommer. Du vender foret og finder et vandmærke og en ny statistik.
Du vender jo midt på motorvejen 200 gange om dagen. Det nødvendige U. Omkring dig danser bakterierne og intentionerne og de husker i går som i dag. I går var i går.
Mennesket: et work in progress, baby – så er der alligevel noget, du sagtens kan forvente.

 

Søren Gehlert Schmidt

Søren Gehlert Schmidt

Søren er en talentfuld aalborgensisk digter med en filosofisk baggrund, som selv har stiftet bekendtskab med sundhedssektoren gennem sin undervisning på SOSU Nord. Søren har senest medvirket på Ordkraft 2015 og har blandt andet udgivet digtsamlingen Sytten farvel.

17farvel

Konferencen i et visuelt overblik

I løbet af konferencen blev denne frise skabt med henblik på at fastholde de vigtigste pointer, der kom frem. Vi vil i den forbindelse gerne takke Anne Sofie Osmundsen for hendes tid og talenter samt Attractor for at stille materialer til rådighed.

Frisen er en grafisk fastholdelse af dialogkonferencen, der illustrerer de vigtigste pointer, som de kom frem i løbet af eftermiddagen.

Det er vores forhåbning, at denne oversigt også kan danne udgangspunkt for oprettelse af tråde til at bære dialogen videre.

Fra undersøgelse til dialog

Vi vil hermed gerne takke for interessen i vores arbejde og for eventuel deltagelse i dialogkonferencen “Nye veje i arbejdet med håndhygiejne” onsdag den 15. april 2015.

Som opfølgning vil denne side blive et muligt omdrejningspunkt for den videre dialog.

Det vil her være muligt at finde en opsamling på det, der blev talt om til konferencen, og der vil blive oprettet et frit forum. Derudover vil såvel vores 8. semesters projekt som vores endelige speciale blive tilgængeligt her.

På 8. semester skrev vi projektet (Bære)dygtig håndhygiejne, der i dag udgør forundersøgelsen for vores speciale.

Baeredygtig-haandhygiejne forside